news-detail-image
Home
Nieuwsoverzicht
Haal het beste uit de mens, dan wordt iedereen happy
Nieuws
,

Haal het beste uit de mens, dan wordt iedereen happy

Deel dit bericht

“De samenwerking met AB Midden Nederland en Lisman is zo’n vier á vijf jaar geleden begonnen door een verkeerd geparkeerde auto”, vertelt relatiebeheerder Frank Grul. “Er stond een AB-auto op een hele ongelukkige plek geparkeerd waardoor de heftrucks er niet meer langs konden. Ik werd hierover gebeld en ben er toen naar toe gegaan. Inmiddels hadden ze met een heftruck de auto al opgetild en weggezet. Toch ben ik even naar binnen gelopen en heb ik kennis gemaakt.’’ De rest is geschiedenis.

Lisman is een echt familiebedrijf in IJsselstein, waar tweedehands machines worden ingekocht en van A tot Z worden nagekeken om vervolgens weer doorverkocht te worden aan de B2B-markt. Als we even terug de geschiedenis ingaan van Lisman begint deze in 1967. Waar de eerste generatie Lisman is begonnen in de handel van oud ijzer en vanuit daar zijn de eerste heftrucks gekocht. Door de jaren heen is Lisman flink gegroeid, waar ze ooit begonnen met één pand, is dit inmiddels verdrievoudigd en dienen ze volledig als showroom. Bij veel con-collega’s zien zij dat vaak de machines buiten in de regen staan. Met zo’n grote showroom is Lisman dan ook beduidend onderscheidend in de markt. In 1985 werd er een omvangrijke partij machines uit Zweden aangekocht en deze deal heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de financiële basis gelegd kon worden voor de verdere groei van het bedrijf.

Inmiddels staat de derde generatie Lisman aan het roer. Als je door het pand loopt is er nog goed te zien dat het een écht familiebedrijf is. Want naast de foto’s aan de muur, is de volledige privécollectie van Anton Lisman nog te zien. Hierin zijn honderden aan miniatuur heftrucks in elke soort en maat te vinden, netjes uitgestald in de vele vitrines.

We spreken vandaag met Michael Werkhoven, meewerkend voorman bij Lisman Vorkheftrucks N.V. Hij vertelt trots dat hij 25 jaar geleden bij Lisman aan de slag gegaan is. “Ik ben gestart als expeditie medewerker, daarna ben ik doorgegroeid tot reservechauffeur en vanuit daar ben ik assistent voorman geworden in de expeditie. Een aantal jaren geleden kreeg ik de kans om door te groeien naar de functie die ik nu heb als meewerkend voorman bij de strip en clean. Dat vond ik een hele mooie uitdaging, dus daar ben ik ingesprongen en dat doe ik nu nog steeds. Het bevalt super.’’

Zijn taken bestaan uit het aansturen van het team en de verantwoording dragen over de binnenkomende machines. Bij elke machine bepaalt Michael wat er gaat gebeuren, dus bijvoorbeeld gaan er nieuwe banden onder of gaan er nieuwe vorken op de heftruck. Soms gaat dit in samenspraak met directie of inkoop omdat het wel vaak gaat over grote investeringen, maar meestal draagt hij de verantwoording volledig zelf. “In mijn achterhoofd houd ik altijd een gedachte van alsof het van mezelf is en zou ik het zelf ook doen? Dat ze me daarin vertrouwen, dat doet me goed.”.

Binnen Lisman zijn er negen uitzendkrachten van AB Midden Nederland werkzaam. Waarvan de meesten bezig zijn met het schoonmaken van de machines, maar hierin wordt wel gekeken wat kan iedereen het beste, want dat draagt alleen maar bij aan de sfeer. Hoe Michael het verwoordt “Haal het beste uit de mensen, dan is iedereen happy.” Ook zijn er zeker mogelijkheden voor uitzendkrachten om door te groeien naar vaste functies of een interne functie en stimuleren we om Nederlandse les te volgen.

Dit alles gaat ook altijd in samenspraak met Frank, want communicatie is gewoon heel belangrijk binnen zowel AB Midden Nederland als Lisman. Alle uitzendkrachten zijn écht onderdeel van het team en is het niet “die Polen”, maar zijn het allemaal mensen en is het wij-gevoel echt te merken in het gehele bedrijf. Dit is ook te zien in de personeelsuitjes waarvoor iedereen
uitgenodigd wordt en betrokken wordt om een bijdrage te leveren aan het behalen van het maandelijkse target.

Want als we de rondleiding krijgen door het hele pand, lopen we ook over de afdelingen inkoop en verkoop. Want daar hangt een heel groot bord met een getal erop. Michael vertelt “We hebben iedere maand een target van bijvoorbeeld 500 machines, ligt alleen net aan de maand met hoeveel werkdagen je hebt. Dus als we dat halen, dan krijgt iedereen appelkanjers. Tot aan de schoonmaakster aan toe, maakt niet uit, want we hebben dit met zijn allen gedaan’’.

Wat Michael zo fijn vindt aan de relatie met AB Midden Nederland? De korte lijnen qua contact en de regelmatige bezoekjes van Frank. Maar ook voor de jongens die bij Lisman lopen zodat ze even hun hart kunnen luchten en dat je ook weet hoe het  gaat met je mensen. Want dat hebben ze wel gemist met andere uitzendbureaus “Ik heb hier al drie of vier uitzendbureaus gehad die gewoon nooit kwamen, en als er wat was en ik moest bellen kreeg ik half houtje touwtje Engels, dat vind ik
gewoon niks’’. Dit gebeurt vooral met uitzendbureaus die echt te groot worden, en dan worden het nummers en is de persoonlijke touch weg. “Wij houden hier ook allemaal van korte lijntjes en dat wil ik met mijn uitzendbureau ook hebben. Vandaar dat AB Midden Nederland ook de grootste is qua mensen’’. Waar bij andere uitzendbureaus nog wel eens nalatigheid plaats heeft gevonden over bijvoorbeeld het vervoer regelen naar ziekenhuizen of een arts is dit niet het geval bij AB Midden Nederland. Want goede communicatie en op één lijn liggen is van groot belangrijk voor Lisman.

En wat er verder nog zo fijn is aan de samenwerking met AB Midden Nederland? “Het complete ontzorgen en uit handen nemen van de kost en inwoning’’. En de pay-off “met elkaar, voor elkaar’’ die is gewoon vanzelfsprekend voor Lisman, want alles gebeurt samen met elkaar, met alle personeelsleden. En ook voor elkaar, zodat iedereen een fijne werkomgeving heeft.

Wat uiteindelijk heeft gezorgd voor een bedrijf dat in meer dan 80 landen verkoopt, zo’n 6.000 machines op jaarbasis verkoopt, met een team van inmiddels 65 medewerkers die vijftien talen spreken.

Onze kernwaarden

corevalue-icon

Kwaliteit

Wij leveren altijd vakwerk en communiceren (pro)actief

corevalue-icon

Betrouwbaarheid

Wij zijn een betrouwbare partner en staan voor eerlijk werk

corevalue-icon

Dienstverlenend

Wij zijn flexibel en altijd bereikbaar

corevalue-icon

Sociaal

Bij ons voelen mensen zich nu én in de toekomst thuis