news-detail-image
Home
Nieuwsoverzicht
De positie versterken met de mens centraal
Nieuws
,

De positie versterken met de mens centraal

Deel dit bericht

In de twaalf jaar dat Nils den Besten lid en voorzitter was van de Raad van Commissarissen (RvC) heeft AB Midden Nederland een grote groei doorgemaakt. Vanaf 1 januari 2024 heeft Marja Roza – van Vuren het voorzittersstokje overgenomen en ook zij vindt behoud van de mensgerichte bedrijfscultuur die AB heeft opgebouwd enorm belangrijk.

“Nieuwkomers noemen AB Midden Nederland een warme organisatie, dat is het mooiste compliment dat je kunt krijgen”, zegt Nils. “In de gesprekken die de RvC met het bestuur heeft, gaat het niet alleen over de cijfers, maar juist ook over wat voor soort bedrijf we willen zijn. Daarbij draait het om behoud van de mensgerichte bedrijfscultuur, binnen de professionalisering en structurering die vanwege groei nodig zijn.”

Mijlpalen

In zijn jaren bij de RvC heeft Nils mooie mijlpalen meegemaakt, waaronder natuurlijk het 60-jarige jubileum in 2023. “De opening van ons nieuwe kantoor in Houten vond ik ook bijzonder. Het vorige pand had veel emotionele waarde, dus verhuizen was een grote stap. Toch heb ik daar nooit meer iemand over gehoord. De wortels zitten dus niet in de stenen, die neem je gewoon mee. Dat vond ik heel gaaf om te zien. Het menselijke is direct voelbaar: de binnenkomst is laagdrempelig met de koffie dichtbij.”

Grote beslissingen

De grootste uitdaging in zijn jaren was de coronacrisis. “Sommige klanten lagen opeens volledig stil en dat zette de boel op z’n kop. Als RvC neem je meer afstand als het kan en sta je dicht bij de directie als het nodig is, zoals toen, om snel beslissingen te nemen. Je doet het samen.” Dat gold ook voor de fusie met AB Vecht en Amstel afgelopen jaar, hoewel die al langer als een logische stap was voorzien. “Heel mooi dat de fusie zo soepel is verlopen en de beide organisaties al in elkaar gevlochten zijn. De zorgvuldige weg met de mens centraal is een bewezen succesvolle route.” Ondanks het kleinere aantal afgenomen uren presteerde AB Midden Nederland daardoor in 2023 opnieuw beter dan de markt.

De mens centraal

“Ik vind het bijzonder wat AB Midden Nederland heeft opgebouwd in kwaliteit en persoonlijke aandacht. Het is een heel mooi en succesvol bedrijf”, zegt Marja, sinds vorig jaar lid van de RvC en nu voorzitter. Met haar vader vormt ze de directie van Beco Group in Vianen. “Groei is voor AB Midden Nederland geen doel op zich. Als RvC kijken we goed vooruit om tijdig te anticiperen op veranderingen. Wat betekent het hogere minimumloon voor onze klanten? Wat doet de wetgeving met zzp’ers en goed verhuurderschap? Met de directie voeren we zinvolle discussies die tot keuzes in het beleidsplan leiden. Daarin draait het om de mens. AB Midden Nederland heeft in haar markt op een goede manier een sterke positie opgebouwd. Die willen we behouden en uitbouwen met behoud van onze normen en waarden.”

De klanten, de leden en de medewerkers staan in het beleid centraal, met aandacht voor passend werk, goede huisvesting, opleiding en talentontwikkeling. Nils en Marja zijn ervan overtuigd dat medewerkers daardoor gemotiveerd zijn om klanten en leden goed te bedienen. Bovendien bieden deze voorwaarden perspectief om nieuwe medewerkers aan te trekken. Systemen in de vorm van processen en automatisering moeten ondersteunend zijn aan kwaliteit en menselijke focus.

Kernwaarden

“We houden goed contact met de leden tijdens de ledenvergaderingen en bezoeken de vestigingen van AB Midden Nederland voor formeel en informeel overleg met teamleiders, medewerkers en de Ondernemingsraad. Zo houden we voeling met de organisatie en met de markt. Ons doel is om de waarden van AB Midden Nederland te behouden en verder te verstevigen en iedereen in z’n kracht te zetten, net als Nils heeft gedaan met een pragmatische no-nonsense benadering.”

“Het was een ontzettend mooie tijd en ik ben trots en dankbaar dat ik al die jaren onderdeel mocht zijn van de ontwikkeling van AB Midden Nederland”, besluit Nils. “Met veel vertrouwen blijf ik het bedrijf, dat nog steeds als het mijne voelt, volgen.”

Ook interessant

post-image
Haal het beste uit de mens, dan wordt iedereen happy
post-image
Sterke organisatie met focus op de mens
post-image
AB Vecht en Amstel is opgegaan in AB Midden Nederland
post-image
Succesvolle afronding van opleiding Persoonlijk Leiderschap bij AB Midden Nederland
post-image
Al tientallen jaren de link tussen bedrijfsverzorger en boer

Onze kernwaarden

corevalue-icon

Kwaliteit

Wij leveren altijd vakwerk en communiceren (pro)actief

corevalue-icon

Betrouwbaarheid

Wij zijn een betrouwbare partner en staan voor eerlijk werk

corevalue-icon

Dienstverlenend

Wij zijn flexibel en altijd bereikbaar

corevalue-icon

Sociaal

Bij ons voelen mensen zich nu én in de toekomst thuis